Ми різні - ми разом

Wednesday, April 22, 2015

Анонс: SocialChangeLab - конкурс інноваційних проектів для переселенців, Київ, 23-24 травня 2015


Змінювати світ власними зусиллями - це під силу кожному з нас. Приходь і реалізуй інноваційні ідеї 23-24 травня!

Громадська організація “Інтерньюз-Україна” за підтримки Програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів запрошує активістів до участі у SocialChangeLab конкурсі інноваційних проектів з соціальною складовою для підтримки вимушених переселенців та жителів південно-східних областей України.

Захід відбудеться 23-24 травня 2015 року у Києві. За результатами конкурсу Інтерньюз-Україна обере три найуспішніші проекти та підтримає їх грантами.

Мета проекту – сприяти соціальній інтеграції переселенців і вирішенню їхніх нагальних потреб шляхом пошуку і реалізації інноваційних ідей і технологічних рішень.

Члени журі оберуть три ідеї проектів, які отримають гранти, консультаційну та управлінську підтримку для їх реалізації.

Грантовий фонд: 36 000 грн для кожного проекту.
Всього до участі у конкурсі запрошуються 40 активістів. Взяти участь у заході можуть представники будь-якої сфери і жителі будь-якої області. 

Який формат участі в конкурсі?
Потенційні учасники запрошуються до участі у двох форматах:
  1. Формат участі  “У мене ідея!”. Учасники реєструються на подію з ідеєю проекту, який вони хочуть реалізувати. Організатори відбирають учасників на основі ідей. Ці команди (2-3 учасники) змагатимуться за перші два гранти;
  2. Формат участі  “Мені пощастить!”. Учасники не мають власної команди з 2-3 людей, й прийдуть на подію з бажанням знайти команду безпосередньо на заході. Такі команди змагатимуться за третій грант
Упродовж двох днів учасники випрацюють плани реалізації ідей, створять прототипи рішень та презентують їх. Фіналістів обиратиме журі, до складу якого увійдуть представники громадського сектору, лідери волонтерських ініціатив та автори інноваційних проектів.
Якою може бути тематика проектів:
  • Інформаційно-комунікаційна: проекти з вирішення проблеми доступу до інформації для внутрішньо переміщених осіб щодо можливостей працевлаштування, житла, освіти тощо. Яка ініціатива може бути: мобільний додаток, інформаційний ресурс, платформа, інший комунікаційний інструмент);
  • Культурна: проекти з вирішення  питань інтеграції і порозуміння, етичних проблем (наприклад, виставки, події, поїздки, інші інтеграційні проекти);
  • Гуманітарна: проекти з вирішення конкретних потреб переселенців – житло, медицина, робота, освіта, побут (наприклад, залучення фінансування, спонукання активістів та волонтерів для допомоги).
Дати проведення SocialChangeLab – субота та неділя 23-24 травня 2015 року, з 09.30 до 18.00.

Учасникам із регіонів організатори відшкодовують витрати на проїзд, забезпечують проживання і харчування.

Умови участі
Для участі необхідно заповнити ОНЛАЙН-АНКЕТУ http://bit.ly/changelab_reestr. Увага! Якщо ви подаєтеся командою (не більше 3 людей) – анкету заповнює лише ініціатор групи.

Учасники відбираються на конкурсних засадах. Термін подачі заявок: до 15 травня 2015 року. Результати відбору будуть повідомлені 18 травня 2015 року.
Контакти: Юлія Бабко, координатор програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна”, jbabko(at)internews.ua, (063) 710 13 96

No comments:

Post a Comment